!0 muharram kumulai…

January, 19, 2008 at UTC2601UTC p20082131UTC19: | Posted in myDiary... | Leave a comment
Tags:

Bismillahirrahmanirrahiim…

assalamualaikum….

teman2 dan shbt2 yg berziarah ke laman ini…

AHLAN WA SAHLAN & selamat datang kuucapkan…mg2 akn peroleh manfaat dr laman yg serba kurang ini…terima kasih ats kesudiannya…

Laman ini baru hari ini dibuat, tanggal 10 Muharram 1429H bersamaan 19 Januari 2008.. kuharapkan dgn hari baik ini, akan jdkan blog ini yg baik jg…

ini blog aku yg kedua. aku nk cuba kembangkan bakat kt sinkerana itu mmg minat n hobiku dari dulu…cumanya dh terlalu lama aku tidak menulis, mencipta apa2…terasa rugi juga selama kutinggalkan ‘profesi sampinganku’ ini..hehhe…doakan yer kwn2 mg aku ni thabat n terus menulis dan enulis ssuatu yg bermanfaat…utk diri, agama dan masyarakat… amiin…ya Rabb

ok, aku nk cerita sikit ttg diri yg seadanya ini…sbnrnya…aku bukan org yg terer pun menulis…tp krn minat…kdg2 bila ada ssuatu yg rasa nk diluahkan, ada ssuatu hal, br blh siap satu2 penulisan tu..tp kalau nk paksa2 buat ssuatu tu mmg tak boleh…bukan style aku…biar dtg dr hati n khendak sndiri…maklumlah…bakat hny digilap kadang2…

sbnrnya…terlalu byk perkara yg harus dibuat, selain menulis…aku masih belajar…jd waktu luang tu terlalu kurang buat ‘penulis’ yg baru nk belajar mcm aku ni..baru nk bertatih..xpe, aku bukan nk jdkan penulisan tu profesion penuh, just kdg2 nk luahkan atau nk sampaikan satu2 msj kt org lain…dgn menulis, aku rasa puas wp tulisan itu utk sendiri…

jadi, tujuan aku buat 2nd blog ni sbb nk kembgkan apa2 yg nk kucoret, nk kuluahkan..bgku dgn cara ini, ada sedikit keyakinan bhwa msj yg nk disampaikan ini blh diketahui umum..tidak sorok2 sprt yg biasa kulakukan (just jd coretan dlm buku)..

terlalu banyak yg nk kucoretkan, tp xpunya kekuatan dan kelapangan waktu utk menulis…kisah2ku sendiri. kisah teman2 seperjuangan, jg kisah2 kami yg semua dlm kenangan…pasti suatu hari akan kulakarkan dan kuabadikan buat org2 tersayang…

mg Allah merahmatiku dan kita semua…amiiin…

 

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: